Een relatietherapeut

Relatietherapie Utrecht

Een relatietherapeut legt uit dat hij zijn cliënten in een gesprek met u plaatst, luistert naar wat uw partner zegt en vervolgens uw partner enkele consequenties geeft om te leren voor het falen in de waarden van de vrouw of het raken van een nieuw dieptepunt of om met u te communiceren of te denken dat het niet meer lukt om met u te communiceren.Tenslotte zal de relatietherapeut beide paren erop wijzen hoe ze NIET moeten vechten of klagen, ruzie maken of klagen tegen elkaar. Om een sterke relatie te hebben moet een koppel vaak praten, hun gevoelens uiten, er zeker van zijn dat ze rationeel zijn.

De therapeut heeft verschillende methoden om de cliënten te helpen. Therapeuten hebben het over gemanipuleerde relatietherapie waarbij de therapeut cliënten aan het praten kan krijgen. Ze kunnen hen manipuleren, en ze hebben de neiging hen het gevoel te geven dat ze het werk van de therapeut voor hem doen. Niets is minder waar. Ze zullen de cliënten erop wijzen dat de andere persoon een bullebak is. Zij zullen de keren noemen dat hun geliefde zondebok- en heffingsopmerkingen maakte. Ze zullen er ook op wijzen dat ze ziek of moe zijn of dat ze het slachtoffer zijn van een vervelende broer of zus.

Een van de belangrijkste dingen waar een therapeut rekening mee moet houden is dat niemand in staat is om te vechten of te denken dat ze slachtoffers zijn, het enige wat ze kunnen doen is zich voorstellen dat ze slachtoffers zijn. Ofwel krijgen de cliënten dat door en voeden ze zich ermee, ofwel schreeuwen ze over deze behandeling, wat hen alleen maar geïsoleerd zal houden, alleen, nog meer geïsoleerd als de familie niet naar hun kant luistert, maar wel veel aandacht schenkt, wat het misbruik zeker ten goede zal komen.

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid tijd te overwegen om over jullie problemen te praten met elkaar en ook met andere mensen. Als je ervan uitgaat dat je als koppel onafhankelijk wilt zijn en je wilt een sterk begrip hebben van je plaats in de wereld, dan moet je wat tijd steken in deze privégesprekken. Het zal jullie beiden aan het eind van de dag een beter gevoel geven en jullie behoeden voor het maken van nog meer verschrikkelijke fouten in de rest van jullie leven.

Wees niet te streng voor jezelf. Niet alle koppels komen als luciferstokjes bij elkaar. Je hebt er twee voor nodig om je relatie in goede banen te leiden en niet voor de rest van je leven gescheiden te zijn.

Op dit punt moet u zich realiseren dat uw familie de uiteindelijke beslissingen zal nemen in alle belangrijke zaken, inclusief wanneer te praten, wanneer te vechten, hoe lang ieder van u moet praten, hoe een ruzie op te lossen, een ruzie over de kinderen, of ze zullen u vertellen hoe stout u bent omdat ze allemaal niets met elkaar te maken willen hebben.

Het is belangrijk dat u alle kanten van het verhaal hoort en weet hoe de zaken in elkaar zitten om tot een oplossing te komen zonder dat u overhaaste beslissingen neemt en uw gezin schade berokkent.

Je familie is de wereld waarin je leeft en ooit werden de dingen anders gedaan. Mannen werden gewoon niet op straat gezien, en vrouwen werden niet als de hak gezet, en beide geslachten zeiden dat ze slecht behandeld waren door één persoon. Toen betekende het huwelijk ineens niet meer koppels die allemaal hun mond voorbij praatten tegen hun vrienden. Het ene betekende een avondpraatje, het andere een middagpicknick. Maar als je op een zaterdagavond uitging dan was er geen plaats voor een man, en als je een ongetrouwde man daar zag met een ander, dan liet je haar waarschijnlijk niet in je achtertuin. En als een man vroeg, is het een leuke avond of een waagavond; als je net ruzie hebt gehad met je echtgenoot; wel een stuk maar geen duidelijk antwoord. Wanneer een vrouw nog steeds boos op je is, wat je zou moeten denken is: “Wat kan ik nu doen?” of “Wat moet ik doen?” of “Mijn kind is al bij een andere man en ik kan niet verantwoordelijk voor haar zijn en dat ooit zal me het gevoel geven het probleem aan te pakken of mijn vrijheid te behouden.

Lees meer:
Coaching in Utrecht
Psychotherapie in Utrecht

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *