Hoe kies je een goede serre

Aanbouw Helmond

Terwijl een glazen huisje voor een aanbouw aanzienlijk goedkoper kan zijn, moet u rekening houden met het feit dat u het nieuwe dak moet bedekken met weerbestendige schotten.

Tip Als u een uitbouw nodig heeft op zowel de begane grond als tot dakhoogte, heeft deze plaatsing zijn nadelen. Het verhoogt de kans op oververhitting van de uitbouw aan de dakrand. Als u iets aan het dak hangt, zoals een raamhor of een vloerkleed, moet u ervoor zorgen dat u deze spullen kwijt raakt. Een teakhouten deur met ijzeren spijlen eronder zal ook gemakkelijk warm worden.

Al met al ziet een glazen uitbouw er altijd goed uit.

Een gemetselde aanbouw bestaat uit twee blokken steen en een dak erop. De stevigheid van de basis van waaruit het dak wordt gegooid maakt het een aantrekkelijk gebouw. Het heeft de neiging smaller en meer gebogen te zijn. Een massieve gemetselde uitbreiding kan overweldigend zijn voor zijn grootte, maar het is waarschijnlijk uw beste optie als u het ultieme in praktische en goede looks wilt hebben.

Een tweede optie voor een aanbouw of serre zou een houtconstructie kunnen zijn. Houtconstructies bieden de mogelijkheid van een grotere oppervlakte, en ze zijn ook het goedkoopst. Men denkt dat een van de belangrijkste redenen voor de toegenomen populariteit van de bouw van houten aanbouwen is dat ze het gemakkelijkst in te richten zijn. Men kan gebruik maken van een trapsgewijze stijl (fase scharnieren) en een vrijstaande bewoning, zoals een kast, om deze tot het middelpunt te maken.

Een middelmatig gebouwde serre zal volledig uit materiaal bestaan voor één zijde van het dak dat schuin kan zijn. Als alternatief wordt een dak binnen de serre gemaakt met een volledig vlakke voorkant om de indruk van een plat dak te wekken. Dit is een soortgelijke methode als die voor terrasoverkappingen wordt gebruikt. Een goede serre zal luchtdicht zijn.

Als alternatief kunt u ook een aangebouwde serre bouwen. Deze aanbouwtypes zijn het voordeligst in onderhoud en dus het populairst. Een goede kwaliteit metselwerk of hout biedt isolatie, en ze blijven koel in het warme weer. De isolatie die in het hoofdframe is ingebouwd, is niet aanwezig in een dak van polycarbonaat.

Er is een groeiend percentage mensen dat kiest voor een glazen dak voor hun aanbouw. Niet alleen geeft het een gevoel van extra ruimte aan een woning, het beschermt ook tegen regen en zon. Het blijkt dat de meest populaire dakkeuze glas is. Dit is te danken aan de extra bonus van licht en warmte. Glas heeft ook de extra bonus van het maken van een kamer groter lijken wanneer gemonteerd in het dak. Het glazen dak kan samen met een houten uitbouw worden gebruikt om een combinatie te vormen tussen het dak en de zijkant van het huis samen met de uitbouw.

Lees meer:
Afbouw Eindhoven

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *